Παρακαλώ περιμένετε...

Clinical Pilates Reformer

Clinical Pilates Reformer

Αποτελεί σημαντικό πεδίο εκγύμνασης στο κέντρο φυσικοθεραπείας Physio-Activity,καθώς όχι μόνο ενεργοποιεί μυικές ομάδες,αλλά προλαμβάνει τραυματισμούς και επιπλέον είναι ένα ασφαλές εργαλείο σε μεταγχειρητικές αποκαταστάσεις σπονδυλικής στήλης, κυρίως κήλες,στενώσεις,κ.α.Eπιπροσθέτως υπάρχει και ειδικα διαμορφωμένος χώρος στο Κολωνάκι στο BODYWISE STUDIO FITNESS για την ειδική και εξατομικευμένη εκγύμναση 4-5 ατόμων σε γκρούπ ή μεμονωμένα,για την πιο ασφαλή και επικεντρωμένη στις τυχόν παθήσεις ή μη των ασθενών και όχι μόνον..

>Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σαν μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας. Το Pilates Reformer είναι το πιο διαδεδομένο όργανο από τον εξοπλισμό που αφορά το Pilates.

Πρόκειται για ένα κρεβάτι που έχει μια κυλιόμενη πλατφόρμα συνδεδεμένη με ελατήρια στις άκρες, η οποία κινείται τραβώντας σχοινιά ή σπρώχνοντας μια σταθερή μπάρα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η αντίσταση και το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζονται εύκολα, ανάλογα με την φυσική κατάσταση και τις ανάγκες κάθε αθλουμένου.

Οφέλη του Pilates Reformer:

  • Αύξηση της μυϊκής αντοχής και δύναμης σε όλο το σώμα
  • Κινητικότητα στις αρθρώσεις
  • Ισορροπία και συντονισμός κινήσεων
  • Έλεγχος αναπνοής
  • Διόρθωση κακής στάσης σώματος και ευθυγράμμιση της Σπονδυλικής Στήλης
  • Ανακούφιση από πόνους που αφορούν μυοσκελετικά προβλήματα.
  • Αποκατάσταση τραυματισμών

Απευθύνεται σε υγιή άτομα που θέλουν να αυξήσουν την ευλυγισία , την αντοχή, τη δύναμη και τον έλεγχο του σώματος τους, καθώς και σε άτομα που υποφέρουν από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα ή βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας μετά από τραυματισμό ή μετεγχειρητικά, πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού.

«Σε δέκα συνεδρίες θα νοιώσετε τη διαφορά, σε είκοσι θα δείτε τη διαφορά και σε τριάντα θα έχετε μια ολοκαίνουρια αίσθηση του σώματός σας.» ..J.H. Pilates..