Clinical Pilates Reformer

Clinical Pilates Reformer

Αποτελεί σημαντικό πεδίο εκγύμνασης στο κέντρο φυσικοθεραπείας Physio-Activity,καθώς όχι μόνο ενεργοποιεί μυικές ομάδες,αλλά προλαμβάνει τραυματισμούς και επιπλέον είναι ένα ασφαλές εργαλείο σε μεταγχειρητικές αποκαταστάσεις σπονδυλικής στήλης, κυρίως κήλες,στενώσεις,κ.α.Eπιπροσθέτως υπάρχει και ειδικα διαμορφωμένος χώρος στο Κολωνάκι στο BODYWISE STUDIO FITNESS για την ειδική και εξατομικευμένη εκγύμναση 4-5 ατόμων σε γκρούπ ή μεμονωμένα,για την πιο ασφαλή και επικεντρωμένη στις τυχόν παθήσεις ή μη των ασθενών και όχι μόνον..

Η μέθοδος Pilates αναπτύχθηκε το 1920 από τον Joseph Pilates, ως ένα πρόγραμμα αποθεραπείας για τα μυοσκελετικά του προβλήματα και εξελίχθηκε σαν μια μέθοδο ευεργετικής άσκησης που προσφέρει έντονη αίσθηση ευεξίας. Το Pilates Reformer είναι το πιο διαδεδομένο όργανο από τον εξοπλισμό που αφορά το Pilates.

Πρόκειται για ένα κρεβάτι που έχει μια κυλιόμενη πλατφόρμα συνδεδεμένη με ελατήρια στις άκρες, η οποία κινείται τραβώντας σχοινιά ή σπρώχνοντας μια σταθερή μπάρα. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η αντίσταση και το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζονται εύκολα, ανάλογα με την φυσική κατάσταση και τις ανάγκες κάθε αθλουμένου.

Οφέλη του Pilates Reformer

Η χρήση ενός εξειδικευμένου οργάνου προσφέρει ποικίλα οφέλη που μπορούν να ενισχύσουν τις ρουτίνες άσκησης. Ένα τέτοιο όργανο είναι το Pilates Reformer που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην ενδυνάμωση και την τόνωση του σώματος.

Οφέλη του Pilates Reformer:

  • Αύξηση της μυϊκής αντοχής και δύναμης σε όλο το σώμα
  • Κινητικότητα στις αρθρώσεις
  • Ισορροπία και συντονισμός κινήσεων
  • Έλεγχος αναπνοής
  • Διόρθωση κακής στάσης σώματος και ευθυγράμμιση της Σπονδυλικής Στήλης
  • Ανακούφιση από πόνους που αφορούν μυοσκελετικά προβλήματα.
  • Αποκατάσταση τραυματισμών

 

Απευθύνεται σε υγιή άτομα που θέλουν να αυξήσουν την ευλυγισία , την αντοχή, τη δύναμη και τον έλεγχο του σώματος τους, καθώς και σε άτομα που υποφέρουν από χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα ή βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας μετά από τραυματισμό ή μετεγχειρητικά, πάντα υπό την επίβλεψη ειδικού.

«Σε δέκα συνεδρίες θα νοιώσετε τη διαφορά, σε είκοσι θα δείτε τη διαφορά και σε τριάντα θα έχετε μια ολοκαίνουρια αίσθηση του σώματός σας.» ..J.H. Pilates..

Πώς να ξεκινήσετε με το Pilates Reformer

Για να ξεκινήσετε Pilates Reformer θα πρέπει να γίνει μια αρχική αξιολόγηση του επιπέδου φυσικής κατάστασης, των στόχων και τυχόν υφιστάμενων ιατρικών καταστάσεων από έναν εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή. Συνιστώνται επαγγελματίες εκπαιδευτές για όσους είναι αρχάριοι στο reformer για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η απόδοση. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, ο φυσιοθεραπευτής ελέγχει τη στάση σώματος του χρήστη και το εύρος της κίνησης για να παρέχει εξατομικευμένες οδηγίες και ασκήσεις. 

Με την καθοδήγηση του φυσιοθεραπευτή στο Physio-Activity, οι ασκούμενοι μπορούν να τροποποιήσουν την ένταση και την πολυπλοκότητα των ασκήσεων καθώς εξελίσσονται. Για να διασφαλιστεί η πρόοδος και η ασφάλεια, ο φυσιοθεραπευτής θα παρέχει καθοδήγηση σχετικά με τη σωστή στάση και την τεχνική αναπνοής. Επίσης μπορεί να προσφέρει τροποποιήσεις στις ασκήσεις εάν ο χρήστης δεν είναι σε θέση να τις εκτελέσει σωστά. 

Pilates Reformer για αρχάριους

Το Pilates Reformer είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τη δύναμη του πυρήνα, την ευελιξία, τη σταθερότητα και τη στάση του σώματος- ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις ασκήσεις που είναι κατάλληλες για αρχάριους από έναν εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή του Physio- Activity.

Pilates Reformer για προχωρημένους

Για τους προχωρημένους ασκούμενους, οι ασκήσεις reformer παρέχουν την ευκαιρία να προκαλέσουν τη δύναμη και το συντονισμό τους, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ευλυγισία και την κινητικότητα. 

Οι προχωρημένες ασκήσεις απαιτούν από τους ασκούμενους να ασκούν περισσότερη δύναμη και έλεγχο από ό,τι οι πιο εύκολες ασκήσεις, παρέχοντας βέλτιστη προπόνηση. 

Εκτός από τις παραδοσιακές ασκήσεις, οι προχωρημένοι ασκούμενοι μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την ευελιξία του reformer και να το χρησιμοποιήσουν για να εκτελέσουν δυναμικές ασκήσεις που περιλαμβάνουν ξαφνικές κινήσεις και μετατοπίσεις του σωματικού βάρους. Αυτές απαιτούν υψηλότερο επίπεδο συντονισμού και ισορροπίας και μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της δυσκολίας της προπόνησης. 

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε στο Pilates Reformer

Η έλλειψη επαρκούς προθέρμανσης πριν από την έναρξη μιας προπόνησης Pilates μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Χωρίς την κατάλληλη προθέρμανση, οι μύες είναι πιο επιρρεπείς σε τραυματισμούς. 

Επιπλέον, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι ο εξοπλισμός είναι σωστά προσαρμοσμένος στο μέγεθος και τη δύναμη του ατόμου. Οι ακατάλληλες ρυθμίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μειωμένη ένταση προπόνησης και σε πιθανότητα τραυματισμού. 

Ακόμα, ορισμένα άτομα μπορεί να βιάζονται να εκτελέσουν τις ασκήσεις με αποτέλεσμα να μειωθεί ο όγκος και η αποτελεσματικότητα της προπόνησης. 

Τέλος, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι το άτομο είναι σωστά τοποθετημένο στο Reformer. Αυτό περιλαμβάνει τη διασφάλιση της σωστής τοποθέτησης των ποδιών, των χεριών και του σώματος σε σχέση με το μηχάνημα

Συμπέρασμα

Το Pilates Reformer είναι ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό όργανο άσκησης που παρέχει μια σειρά από οφέλη για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης. Είναι ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη στόχευση συγκεκριμένων μυών και τη βελτίωση της ευελιξίας, της δύναμης του πυρήνα, της ισορροπίας και της στάσης του σώματος. 

Όπως συμβαίνει με κάθε πρόγραμμα άσκησης, θα πρέπει να τηρείται η σωστή στάση και τεχνική για να διασφαλίζεται η ασφάλεια και τα βέλτιστα αποτελέσματα. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή ή εκπαιδευτή πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα Pilates Reformer στο κέντρο Physio-Activity και είναι σημαντικό να κατανοήσετε τους διαφορετικούς τύπους των διαθέσιμων ασκήσεων και τις προόδους για κάθε επίπεδο. 

Το Pilates Reformer μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης και της ποιότητας ζωής.