Μυοχαλαρωτικό Μασάζ

Μυοχαλαρωτικό Μασάζ

Η θεραπευτική μάλαξη είναι η πιο αρχαία μορφή θεραπείας. Οι επιστημονικές βάσεις της μάλαξης στηρίζονται στη συνεργασία του κυκλοφορικού, του μυοσκελετικού και του νευρικού συστήματος.

Εφαρμόζεται με ειδικές τεχνικές από τον φυσικοθεραπευτή, με σκοπό την βελτίωση της λειτουργικότητας του μυϊκού ιστού, την χαλάρωση των μυϊκών σπασμών και την αύξηση τοπικής αιμάτωση και την αποτοξίνωση του οργανισμού, έτσι ώστε να επέλθει επούλωση, χαλάρωση και ευεξία.

Στο κέντρο φυσιοθεραπείας και ευεξίας Physio-Activity στο Κολωνάκι καλύπτεται σε 2 ειδικά διαμορφωμένους χώρους η θεραπευτική και μυοχαλαρωτική μάλαξη από καταρτισμένο γνωσιακά φυσικοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτρια.

Ανακουφίζει, χαλαρώνει και αναζωογονεί το σώμα.

Το μασάζ είναι γνωστό για τη φυσική θεραπευτική επίδραση που ασκεί τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχική διάθεση. Στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Physioathens εφαρμόζουμε το δημοφιλέστερο και το πιο αποτελεσματικό είδος, το μυοχαλαρωτικό μασάζ, που είναι ευρέως γνωστό ως σουηδικό.

Το μυοχαλαρωτικό μασάζ απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επαγγέλματος ή άλλης ιδιότητας. Προσφέρεται τόσο για ανακούφιση από τους μυοσκελετικούς πόνους, όσο και για χαλάρωση και αποτοξίνωση. Και αυτό γιατί η κακή στάση σώματος, η πολύωρη εργασία και το στρες καταπονούν το σώμα και επιβαρύνουν τη διάθεσή μας.

Δρώντας στους μύες, στους συνδέσμους, στις αρθρώσεις και τον νευρικό ιστό, με ειδικές μαλάξεις και με την κατάλληλη πίεση, προάγουμε τη συνολική ευεξία του σώματος και επιταχύνουμε τη φυσική ικανότητά του να θεραπεύεται.

Το μυοχαλαρωτικό μασάζ δρα στα σημεία που αποφορτίζουν την ένταση από το σώμα. Το απελευθερώνει από το σφίξιμο και τον πόνο. Η επίδραση στον οργανισμό είναι τόσο αποτελεσματική, που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι στο Σύγχρονο Κέντρο Φυσικοθεραπείας – Physioathens.

Πιο συγκεκριμένα, το μυοχαλαρωτικό μασάζ ωφελεί το σώμα ως εξής:

ανακουφίζει τις αρθρώσεις από τον πόνο

ενισχύει τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους μύες

βοηθάει στην απομάκρυνση τοξινών και αποβλήτων από τον μυϊκό ιστό

βοηθάει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας

βοηθάει στην αποκατάσταση του εύρους κίνησης

χαλαρώνει το σώμα από «κόμπους» και σφίξιμο

*Χρησιμοποιούμε αποκλειστικά οργανικά έλαια, που είναι φιλικά προς το δέρμα, με ουδέτερα ή χαλαρωτικά αρώματα.