Φυσικοθεραπεία

Φυσικοθεραπεία

To physio-activity παρέχει εξειδικευµένες φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες στον ασθενή για την αντιµετώπιση µυοσκελετικών, νευρολογικών και άλλων παθήσεων.  Οι σύγχρονες µέθοδοι θεραπείας και ο εξοπλισµός µε µηχανήµατα τελευταίας γενιάς διασφαλίζουν την καλύτερη προσέγγιση και αντιµετώπιση ασθενών µε οξέα και χρόνια προβλήµατα

Στο Επιστημονικό Κέντρο Φυσιοθεραπείας και Αποκατάστασης Physio Activity χρησιμοποιούνται τα παρακάτω φυσικά μέσα για τη θεραπεία και την αποκατάσταση των ασθενών κυρίως συνεπικουρικά, καθότι αχολολείτε κυρίαρχα με χειροπρακτική και κινησιοθεραπεία,αξιολογώντας που χρήζουν και εάν τα διάφορα αυτά φυσικά μέσα.

 • ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 • ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
 • SHOCKWAVE (ESWT)- ΚΡΟΥΣΤΙΚΟΙ ΥΠΕΡΗΧΟΙ
 • LASER
 • TENS
 • ΥΠΕΡΗΧΑ
 • ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΙΑ
 • ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ – ΦΩΝΟΦΟΡΕΣΗ
 • ΠΑΡΑΦΙΝΟΛΟΥΤΡΟ
 • ΔΙΝΟΛΟΥΤΡΟ
 • ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ
 • ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ
 • ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΙΔΙΟΔΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
 • ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΛΑΞΗ
 • ΜΠΑΛΕΣ ΒΟΒΑΤΗ
 • ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
 • ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ ΑΚΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΙΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΟΙΔΗΜΑΤΟΣ

ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ( ποδήλατο, διάδρομος , ελλειπτικό, Swiss ball, Pilates Reformer, δίσκος ισορροπίας, βαράκια, λάστιχα αντίστασης thera-band, τροχαλίες Lojer, Body bow, leg extension-curl, stepper, Abs machine,τραμπολίνο, air cushion, spinning, Trx κτλ) για ειδικά προγράμματα θεραπευτικής άσκησης, ενδυνάμωσης και αποκατάστασης της ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων.

Αναζητάτε έναν φυσικό τρόπο για να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας;  

Έχετε σκεφτεί τη φυσικοθεραπεία;  

Η φυσικοθεραπεία είναι μια μορφή θεραπείας που εστιάζει στην πρόληψη, στη θεραπεία και τη διαχείριση σωματικών παθήσεων. Στοχεύει στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της υποκείμενης αιτίας του πόνου και της δυσλειτουργίας, αντί να αντιμετωπίζει απλώς τα συμπτώματα. 

Μέσω ενός συνδυασμού χειροπρακτικής θεραπείας, άσκησης και εκπαίδευσης, η φυσικοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κινητικότητας, της δύναμης και της ευελιξίας σας, στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής και στην πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών. 

Είτε αναρρώνετε από έναν τραυματισμό, διαχειρίζεστε μια χρόνια πάθηση ή απλά θέλετε να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας και να ζήσετε μια πιο δραστήρια και ικανοποιητική ζωή. 

Ο ρόλος ενός φυσικοθεραπευτή

Η φυσικοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα υγειονομικής περίθαλψης που επικεντρώνεται στη χρήση φυσικών μεθόδων όπως η άσκηση, το μασάζ και η χειροπρακτική θεραπεία για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της κίνησης και της λειτουργίας του σώματος. Οι φυσικοθεραπευτές του Physio-activity είναι άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες με βαθιά κατανόηση του ανθρώπινου σώματος και του τρόπου λειτουργίας του. 

Ως ασθενής, μπορείτε να εμπιστευτείτε ότι ο φυσιοθεραπευτής σας είναι ικανός να σας βοηθήσει με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. 

Εκτός από τα προσόντα τους, ένας φυσικοθεραπευτής εκπαιδεύεται επίσης για να αναπτύξει μια ισχυρή σχέση ασθενή-θεραπευτή. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουν χρόνο για να κατανοήσουν τις μοναδικές ανάγκες σας και συνεργάζονται μαζί σας για να αναπτύξουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας. 

Τύποι παθήσεων που αντιμετωπίζονται με την φυσικοθεραπεία

Οι φυσικοθεραπευτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ασθενών που υποφέρουν από διάφορους τραυματισμούς και καταστάσεις υγείας. 

Οι συνήθεις τραυματισμοί που αντιμετωπίζονται με τη φυσικοθεραπεία περιλαμβάνουν πόνους στην πλάτη, τραυματισμούς στο γόνατο και τραυματισμούς που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία καταστάσεων χρόνιου πόνου, όπως η αρθρίτιδα, η οσφυαλγία και οι χρόνιοι πονοκέφαλοι. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου και η φυσιοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και στη βελτίωση της κινητικότητας. 

Νευρολογικές διαταραχές, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η σκλήρυνση κατά πλάκας και Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με φυσιοθεραπεία. Οι φυσιοθεραπευτές συνεργάζονται με ασθενείς για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, της τυχόν μείωσης της σπαστικότητας, του συντονισμού και της ισορροπίας, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων αυτών των καταστάσεων. 

Έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία

Όσο πιο γρήγορα λάβετε τη διάγνωση και ξεκινήσετε τη θεραπεία, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητές σας για επιτυχή αποκατάσταση. Μην περιμένετε μέχρι να επιδεινωθεί η κατάστασή σας προτού ζητήσετε βοήθεια από έναν φυσικοθεραπευτή. 

Όσο περισσότερο περιμένετε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αντιμετωπίσετε τη ζημιά που έχει ήδη γίνει. Η έγκαιρη θεραπεία είναι επίσης σημαντική γιατί μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση επιπλοκών. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα πρόβλημα στις αρθρώσεις που δεν αντιμετωπίζεται, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκή αδυναμία, περιορισμένο εύρος κίνησης και χρόνιο πόνο. Αντιμετωπίζοντας το ζήτημα έγκαιρα, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών και να βελτιώσετε τη συνολική ποιότητα ζωής σας. 

Μην αφήνετε τον φόβο ή την αβεβαιότητα να σας εμποδίσει να αναζητήσετε θεραπεία. Οι φυσιοθεραπευτές είναι εκπαιδευμένοι για να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τη δύναμη και την κινητικότητά σας και θα συνεργάζονται μαζί σας σε κάθε βήμα. Να θυμάστε ότι όσο νωρίτερα αναζητήσετε θεραπεία, τόσο περισσότερες πιθανότητες ανάρρωσης. 

Είτε έχετε μια χρόνια πάθηση είτε έναν νέο τραυματισμό, η φυσιοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την ανεξαρτησία σας και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία και ευεξία σας. 

Πώς μπορεί να βοηθήσει η άσκηση στη φυσικοθεραπεία

Ένα από τα βασικά οφέλη της άσκησης στη φυσιοθεραπεία είναι ότι βοηθά στη βελτίωση της συνολικής σωματικής σας υγείας. Με την τακτική άσκηση, μπορείτε να βελτιώσετε τη μυϊκή σας δύναμη, την ευλυγισία και την αντοχή σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αναρρώσετε πιο γρήγορα από τραυματισμούς και να διαχειριστείτε χρόνιες παθήσεις όπως η αρθρίτιδα και ο πόνος σε οποιοδήποτε μέρος της Σπονδυλικής Στήλης. 

Ο φυσιοθεραπευτής σας θα συνεργαστεί μαζί σας για να εντοπίσει τις σωστές ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της δύναμης, της ευλυγισίας και της αντοχής σας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τυχόν σωματικούς περιορισμούς που μπορεί να έχετε. Αυτή η εξατομικευμένη προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη θεραπεία και να επιτύχετε τους στόχους σας. 

Έτσι, είτε αναρρώνετε από έναν τραυματισμό είτε διαχειρίζεστε μια χρόνια πάθηση, η άσκηση είναι πολύ σημαντική. 

Η χειροπρακτική θεραπεία και τα οφέλη της

Η χειροπρακτική θεραπεία (manual therapy), η οποία περιλαμβάνει μια πρακτική προσέγγιση για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση του εύρους κίνησης, μπορεί να είναι μια πολύτιμη προσθήκη στο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας σας. Αυτός ο τύπος θεραπείας εκτελείται από εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή και περιλαμβάνει τεχνικές κινητοποίησης όπως την κινητοποίηση των αρθρώσεων και των μαλακών ιστών. 

Ο στόχος της είναι να βελτιώσει τη λειτουργία των μυών και των αρθρώσεων σας, να μειώσει τον πόνο και να αποκαταστήσει τη φυσική κίνηση του σώματός σας. Η πρακτική προσέγγιση επιτρέπει στον φυσικοθεραπευτή σας να εντοπίσει περιοχές έντασης και ακαμψίας στους μύες και τις αρθρώσεις σας. Στη συνέχεια, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνικές κινητοποίησης για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση αυτών των περιοχών και να βελτιώσουν το εύρος της κίνησής σας. 

Η κινητοποίηση της άρθρωσης, για παράδειγμα, περιλαμβάνει τη χρήση ήπιων, ρυθμικών κινήσεων για τη μείωση της δυσκαμψίας και τη βελτίωση της λειτουργίας της άρθρωσης. Η κινητοποίηση μαλακών ιστών, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνει την άσκηση πίεσης σε σφιγμένους μύες για να βοηθήσει στην απελευθέρωση της έντασης και στη βελτίωση της ροής του αίματος. 

Ηλεκτροθεραπεία

Η ηλεκτροθεραπεία είναι μια θεραπεία που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ρεύματα για την τόνωση των νεύρων και των μυών. Μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της φυσιοθεραπείας και να επιταχύνει την ανάρρωση. Τα οφέλη της είναι πολλά, καθώς μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο, να μειώσει τη φλεγμονή και να βελτιώσει την κυκλοφορία. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών, στη μείωση των μυϊκών σπασμών και στην αποκατάσταση της κινητικότητας, καθιστώντας την ιδανική επιλογή θεραπείας για άτομα που αναρρώνουν από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση

Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεχνικών ηλεκτροθεραπείας που διατίθενται, καθένας με τα δικά του μοναδικά οφέλη και εφαρμογές. Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τύπους περιλαμβάνουν τη διαδερμική ηλεκτρική διέγερση νεύρων, την παρεμβαλλόμενη θεραπεία και την ηλεκτρική μυϊκή διέγερση. 

Συνολικά, η ηλεκτροθεραπεία είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπευτική επιλογή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει τα οφέλη της φυσικοθεραπείας.

Πρόληψη τραυματισμών και βελτίωση της αθλητικής απόδοσης

Ενσωματώνοντας κατάλληλες τεχνικές προθέρμανσης και διατάσεων στη ρουτίνα γυμναστικής σας, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού και να βελτιώσετε την αθλητική σας απόδοση. Είτε είστε επαγγελματίας αθλητής είτε αρχάριος, είναι σημαντικό να λάβετε προληπτικά μέτρα για να αποφύγετε τραυματισμούς. 

Είτε θέλετε να αυξήσετε την ταχύτητα, την αντοχή ή τη δύναμή σας, υπάρχει μια ποικιλία τεχνικών βελτίωσης της απόδοσης που μπορείτε να ενσωματώσετε στις προπονήσεις σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πλειομετρικές ασκήσεις, προπόνηση με αντιστάσεις και διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης. 

Αφιερώνοντας χρόνο για σωστή προθέρμανση και διατάσεις πριν από την άσκηση, καθώς και ενσωματώνοντας στρατηγικές πρόληψης τραυματισμών και τεχνικές βελτίωσης της απόδοσης στη ρουτίνα σας, μπορείτε να πετύχετε τους στόχους της φυσικής σας κατάστασης. 

Προώθηση της συνολικής υγείας και ευεξίας

Η φυσιοθεραπεία είναι μια μορφή αποκατάστασης που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης, στη μείωση του πόνου και στην ενίσχυση της συνολικής φυσικής λειτουργίας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εντάξετε τη φυσιοθεραπεία στην καθημερινότητά σας είναι να συνεργαστείτε με έναν εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή. Αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε περιοχές του σώματός σας που μπορεί να χρειάζονται ενδυνάμωση και μπορούν να σας προσφέρουν ασκήσεις και διατάσεις που στοχεύουν αυτές τις περιοχές. 

Συνεργαζόμενοι με έναν εξειδικευμένο φυσιοθεραπευτή, μπορείτε να αναπτύξετε ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και στόχους σας. Με τον καιρό, μπορεί να παρατηρήσετε βελτιώσεις στη συνολική ποιότητα ζωής σας, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε μεγαλύτερη ελευθερία και ανεξαρτησία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. 

Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί η φυσικοθεραπεία να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο της φαρμακευτικής αγωγής;

Αναζητάτε εναλλακτικές θεραπείες; Αν και η φυσικοθεραπεία δεν υποκαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή, μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την υγεία και την ευεξία. 

Η φυσικοθεραπεία είναι μόνο για άτομα με τραυματισμούς ή διάφορες παθήσεις;

Η φυσικοθεραπεία δεν είναι μόνο για τραυματισμούς ή διάφορες παθήσεις. Έχει προληπτικά οφέλη για άτομα όλων των ηλικιών. Διατηρήστε το σώμα σας υγιές ενσωματώνοντας τη φυσικοθεραπεία στη ρουτίνα σας. 

Πόσος χρόνος χρειάζεται συνήθως για να δούμε αποτελέσματα από τη φυσιοθεραπεία;

Πιθανότατα αναρωτιέστε πόσος χρόνος χρειάζεται για να δείτε αποτελέσματα από τη φυσιοθεραπεία. Το χρονοδιάγραμμα ανάρρωσης και η πρόοδος της φυσιοθεραπείας ποικίλλουν ανάλογα με τον τραυματισμό και την αφοσίωσή σας στη θεραπεία. Η συνέπεια είναι το κλειδί για την επίτευξη των στόχων σας. 

Συμπέρασμα

Κλείνοντας είτε αναρρώνετε από έναν τραυματισμό είτε θέλετε να αποτρέψετε μελλοντικούς τραυματισμούς, ένας φυσικοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει. 

Στο Physio-Activity o φυσικοθεραπευτής θα συνεργαστεί μαζί σας για να δημιουργήσει ένα εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας που να ανταποκρίνεται στις ατομικές σας ανάγκες και στόχους. Θυμηθείτε, η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της φυσικοθεραπείας. 

Επομένως, μην περιμένετε μέχρι να επιδεινωθεί η κατάστασή σας πριν ζητήσετε βοήθεια. Με τον κατάλληλο φυσιοθεραπευτή, μπορείτε να βελτιώσετε τη φυσική σας λειτουργία και να μειώσετε τον πόνο και την ενόχληση.